Voćni sadni materijal

SAMO ZDRAVSTVENO ISPRAVAN I CERTIFICIRAN SADNI MATERIJAL VOĆA PREDSTAVLJA SIGURNU OSNOVU ZA POČETAK USPJEŠNE I PROFITABILNE VOĆARSKE PROIZVODNJE. UPRAVO IZ TOG RAZLOGA JE POTREBNO DA DOBAVLJAČI I RASADNICI U BOSNI I HERCEGOVINI PREPOZNAJU POTREBE I ZAHTJEVE VOĆARA, ALI I DA KONTINUIRANO PRATE INOVACIJE NA TRŽIŠTU SADNOG MATERIJALA.
Naš sadni materijal (malina, jagoda, aronija, lješnjak, kesten i kalemljeni orah) je zdravstveno ispravan i proizveden pod stalnim nadzorom stručnih agronoma, stoga je njegov kvalitet u skladu sa najvišim evroskim standardima. Istovremeno, proizvodnja voća od ovakvog sadnog materijala predstavlja značajan doprinos podizanju dugoročne konkurentnosti proizvođača na EU tržištu, povećanju prinosa, te optimizaciji troškova.
Odgovorno i profesionalno poslovanje otvorilo nam je vrata najšireg tržišta, što je potvrda vrhunskog kvaliteta i zdravog odnosa prema proizvođačima i tržištu.
Započeti proizvodnju sa sortnim, zdravim i certificiranim sadnim materijalom obezbjeđuje prinos veći za 25 %, nerijetko i više.
Činjenica je kako će u skorijoj budućnosti svi proizvođači voća iz BiH, koji žele da izvoze proizvode na EU tržište, morati podizati zasade sadnim materijalom od ovlaštenih rasadnika i dobavljača, koji za određene sorte posjeduju licencu od vlasnika sorte.
Naša firma uspješno sarađuje sa nizom evropskih firmi i grupacija iz različitih područja voćarske proizvodnje.
Partnerske odnose održavamo stručnim radom, zdravim načinom poslovanja uz obostrano razumijevanje i poznavanje tržišta.
Za relativno kratak vremenski period smo postigli stabilnu i raširenu mrežu poslovnih kontakata širom EU.
Licenca, odnosno autorsko pravo, predstavlja ovlaštenja vlasnika pojedine sorte za proizvodnju i prodaju sadnica njegove sorte.
Budućem proizvođaču licenca daje sigurnost u genetsku čistoću sorte i njeno porijeklo. Također, licencirana sadnica u budućnosti omogućuje proizvođaču kvalitetniju otkupnu cijenu, te mogućnost izvoza i prodaje velikim tržnim centrima koji traže dokaz o porijeklu sadnog materijala,kao i licencu za proizvodnju ploda.
Pri podizanju zasada voća značajan dio ulaganja ide za nabavku sadnog materijala. Zasadi voća su dugoročne investicije pa se greške učinjene u startu teško mogu ispraviti, naročito ako je zasad podignut lošim sadnim materijalom. Zbog toga nabavci sadnog materijala treba ozbiljno pristupiti.
Ukoliko Vas zanima naš sadni materijal budite slobodni da nas pozovete, kao i za bilo kakva pitanja i nedoumice u vezi sa voćarstvom.
Od sada nas možete pratiti i na  Facebook stranici.

Corporate Governance

a
Sed ut perspiciatis unde omnis istem.

Praesent vestibulum molestie lacusem aeneanu nonummy hendrerit maurisen eme phaselluse portame fusce.

b
Praesent vestibulum molestie lacus.

Praesent vestibulum molestie lacusem aeneanu nonummy hendrerit maurisen eme phaselluse portame fusce.

Company Leadership